21 oktober Zuidlaren-Gasteren-Rolde 18,3 km

Zeer slecht weer wordt er voorspeld, regen en zware wind. Weerswaarschuwing bij de kust. Wij gaan toch op pad. Met de bus naar Zuidlaren waar die dag net DE paardenmarkt is. Dus uitstappen op een verrassingsplekje. En het regende meteen flink. We hebben met meteen onze poncho's aangedaan en de route gezocht.  Op naar Gasteren, want laat nu net op deze dag 'ons' mooie B&B halverwege de route liggen.  Maar eerst op pad. Vele paarden worden naar hun vervoer begeleid. De paardenmarkt is volop bezig! 
We lopen Zuidlaren door, via een terrein met een tehuis voor psychiatrische patienten naar Schipborg. Het regent nog steeds. Bossen Heidevelden en we komen aan in Gasteren. We lunchen in ons B&B, we drogen wat op. 

En weer zitten we te twijfelen om door te gaan en weer gaan we gewoon op pad! Door het BalloĆ«rveld met veel, heel veel zandpaden en ja hoor...daar zien we de familie uit IJsselstijn weer.....
Aangekomen in Rolde is het zoeken naar een bushalte, en wel eentje waar een bus naar Assen stopt. We worden van hot naar haar gestuurd. We zijn al bijna in Assen bij wijze van spreken als we het nog een keer vragen aan een meisje op de fiets. Die weet het ook niet precies en rijdt door...maar dan komt ze treug: ze kent het nummer van een taxi bedrijf uit haar hoofd! We bellen en rijden heerlijk luxe naar huis!

In Gasteren weer opgedroogd en heerlijk gegeten, gekookt door FredNog 415 km.!