13 december 2014 Hardenberg - Ommen 21,9 km

Vandaag is het in ieder geval droog! We krijgen een heerlijk ontbijt en gaan op weg naar station Ommen. Onderweg bewonderen we de kunst op de stoeptegels.
Binnen een half-uurtje zijn we in Hardenberg en gaan weer verder waar we gisteren stopten. Naar de route lopend de markt van Hardenberg doorgelopen. Daar worden we aangesproken als Pieterpadders..hmmm…hoe zou dat nu komen??  We lopen richting Rheeze (een erg leuk Overijssels dorpje!) en drinken een heerlijk kopje koffie MET een plaatselijke lekkernij in de “Rheezer-Kamer”

Vanaf daar de bossen in. We komen dan regelmatig hardlopers tegen. Er blijkt een bos-marathon te zijn, tjonge jonge, dan denk je dat je aardig wat loopt! Zij rennen gewoon 42 km en 195 meter over bospaden. Helma stuurde er nog eentje de verkeerde kant op want de route was soms erg onduidelijk. Hij kwam weer terug en keek gelukkig niet erg boos…misschien wel omdat het  uiteindelijk goed bedoeld was. Bij  Junne steken we de Vecht over. Schitterende mooie omgevingen! We lopen nog een stuk gelijk op met de Vecht en via Zeese bereiken we Ommen. Het eindpunt en ons B&B!


Stoeptegel in Ommen-Zuid

Ommen StationHardenberg Station

In de Rheezer Kamer