17 januari 2015, Lemele - Holten, 25,4 km

Vorig jaar eindigde ik bij zaal Dijk Lemele, 4 graden, het was een zeer mooie dag, en nu begin ik het nieuwe jaar bij zaal Dijk, 0 graden en weer een zeer mooie dag!
Vandaag met Hannie en we lopen naar Holten.  Het begint op asfaltwegen en vrij glad nog door het opvriezen. Dus voorzichtig aan. Een stukje Overijsselsch kanaal en na zo een 4 km de bossen in! Op een stukje Hellendoorn na is het nu de hele dag bossen en hei. En met de Sallandse bergen en de zon is dit een erg mooie combinatie! Voor Hellendoorn nog de Eelerberg en daar ergens, midden op een bospad zien we Ellen met de eland oorwarmers aankomen plus gezelschap. Ellen ben ik ‘tegengekomen’ op de facebookgroep ‘Pieterpad LAWwandelingen’ Dat was ontzettend leuk! Natuurlijk foto’s gemaakt!
Wij verder naar Hellendoorn en daar een lekker bakkie koffie bij de kerk.  Na Hellendoorn al weer snel het bos in. Veel modderpaden vanwege de laatste regen. Maar het blijft heel mooi. Op een zeker moment, na een voormalig werkkamp en schaapskooi, staan we te genieten op de Haarlerberg. Dan een stuk hei op. Kleine paadjes en brede zandpaden. Hier zal het in het najaar helemaal mooi zijn!. Dan weer het bos in om op de Holterberg weer even stil te staan en te genieten van weer een mooi uitzicht ( ok, ook even de spieren rust!)

Aan de vele wandelaars te zien komen we in de buurt van Holten. Het treinstation staat heel sympathiek aan de kant van Holten waar we binnenkomen…we weerstaan de pomppoensoep waar Ellen het over had om toch maar op de trein te stappen! Bedankt Hannie, het was genieten!